RFD Split

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Split

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

2014.10.23-25. - Održano 49. tradicionalno jesensko savjetovanja računovođa u Brelima

E-mail Print
Article Index
2014.10.23-25. - Održano 49. tradicionalno jesensko savjetovanja računovođa u Brelima
PROGRAM SAVJETOVANJA
All Pages
There are no translations available.

I ove je godine u prekrasnim Brelima, u razdoblju 23.-25. listopada 2014. godine održano  tradicionalno 49. Savjetovanje JESEN 2014. – Računovodstvo, financije i porezi u praksi“ koje organiziraju Udruge računovođa i financijskih djelatnika Splita, Šibenika, Zadra, Dubrovnika, Korčule i Metkovića.

I

Izvještaj sa 49. Savjetovanja  - RAČUNOVODSTVO, FINANCIJE I POREZI U PRAKSI“

Savjetovanje ima za cilj prezentirati aktualnosti iz područja računovodstva, financija, revizije i poreza u najširem smislu riječi obuhvaćajući sve sustave računovodstva: računovodstvo poduzetnika, računovodstvo proračuna i proračunskih korisnika, računovodstvo neprofitnih organizacija te računovodstvo obrtnika i slobodnih zanimanja. to, Savjetovanje je i prilika za razmjenu mišljenja te druženje svih sudionika.

Ove godine na Savjetovanju je sudjelovalo oko 70 sudionika, što je manje nego prijašnjih godina ali razumljivo s obzirom na sveukupne gospodarske i ine poteškoće s kojima se suočavaju hrvatski građani i hrvatsko gospodarstvo. Prema reakcijama prisutnih Savjetovanje je i ove godine ostvarilo svoje ciljeve, sudionici su imali samo riječi pohvale na održani program savjetovanja.

Eminentni predavači su pripremili zanimljive referate obuhvaćajući područja financijskog izvještavanja, poreza, revizije, aktualnosti u proračunu i neprofitnim organizacijama, računovodstva obrta do iskustava i očekivanja u primjeni JOPPD obrasca. Svi radovi objavljeni su u Zborniku radova koji je od ove godine dobio novi i kvalitetniji dizajn.

Kroz Savjetovanje je ostvarena jaka interakcija predavača i sudionika savjetovanja koja se očitovala kako u diskusijama i pitanjima, tako i u kritikama, iznošenju problema, prijedlozima za rješavanje i sl.

Vrlo zabavno je bilo i u onom dijelu Savjetovanja u kojem nisu bila predavanja. Organiziran je zabavno-sportski program koji je zaključen „Gala večerom“ na kojoj su i podijeljene nagrade pobjednicima u različitim igrama koje su pripremili organizatori Savjetovanja.

Vidimo se na 50. jubilarnom tradicionalnom savjetovanju JESEN 2015.!

Prof.dr.sc. Branka Ramljak, predsjednica Udruge RiF Split