RFD Split

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Split

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održano 50. tradicionalno jesensko savjetovanja računovođa u Brelima

E-mail Ispis
Index članka
Održano 50. tradicionalno jesensko savjetovanja računovođa u Brelima
PROGRAM SAVJETOVANJA
Sve stranice

U razdoblju od 22.-24. listopada 2015.i ove je godine u prekrasnim Brelima, održano  tradicionalno 50. Savjetovanje "Računovodstvo, financije i porezi u praksi“koje organizira Udruga RIF Split. 

Savjetovanje se ne bi moglo organizirati bez velike logističke pomoći HZRIF te drugih dalmatinskih udruga: Šibenika, Zadra, Dubrovnika, Korčule i Metkovića.
                                     

                                                                                                                                                                                          
 


 

 

Izvještaj sa 50. Savjetovanja  - RAČUNOVODSTVO, FINANCIJE I POREZI U PRAKSI“

Savjetovanje ima za cilj prezentirati aktualnosti iz područja računovodstva, financija, revizije i poreza u najširem smislu riječi obuhvaćajući sve sustave računovodstva: računovodstvo poduzetnika, računovodstvo proračuna i proračunskih korisnika, računovodstvo neprofitnih organizacija te računovodstvo obrtnika i slobodnih zanimanja. Uz to, Savjetovanje je i prilika za razmjenu mišljenja te druženje svih sudionika.

Ove godine na Savjetovanju je sudjelovalo 65 sudionika, što je manje nego prijašnjih godina ali razumljivo s obzirom na sveukupne gospodarske i ine poteškoće s kojima se suočavaju hrvatski građani i hrvatsko gospodarstvo. Prema reakcijama prisutnih Savjetovanje je i ove godine ostvarilo svoje ciljeve, sudionici su imali samo riječi pohvale na program savjetovanja.

Kroz Savjetovanje je ostvarena jaka interakcija predavača i sudionika Savjetovanja koja se očitovala kako u diskusijama i pitanjima, tako i u kritikama, iznošenju problema, prijedlozima za rješavanje i sl. Posebna diskusija vodila se na temu licenciranja računovodstvene profesije u kontekstu novog Zakona o računovodstvu s namjerom da se svi aktivno uključe u donošenje kvalitetnog zakonodavnog uređenja koje će štititi ugled računovodstvene profesije.

Vrlo zabavno je bilo i u onom dijelu Savjetovanja u kojem nisu bila predavanja. Organiziran je zabavno-sportski program koji je zaključen „Gala večerom“ na kojoj su i podijeljene nagrade pobjednicima u različitim igrama koje su pripremili organizatori Savjetovanja.

Prof.dr.sc. Branka Ramljak, predsjednica Udruge RiF Split