RFD Split

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Split

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

(26.11.2015.) - Računovodstveni četvrtak - Zabilješka

E-mail Ispis

U Udruzi RiF održan je još jedan Računovodstveni četvrtak u okviru kojeg je započela rasprava o licenciranju računovodstvene profesije sukladno novom ZOR-u:

Čl 7., st. 4.:„Ako poduzetnik povjeri obavljanje računovodstvenih poslova i funkcije računovodstva drugim pravnim ilifizičkim osobama one moraju biti licencirane za obavljanje tih poslova na temelju posebnog zakona. Poduzetnik ostaje u potpunosti odgovoran za povjerene poslove, kao za nesmetano obavljanje nadzora od strane nadzornih tijela“

Ova obveza odgođena je za 2018. godinu. Naime ZOR ne sadrži odredbe o tome koje uvjete valja ispuniti da bi se stekla licenca nit kako se ista može steći. Za sada još uvijek NE POSTOJI PRIJEDLOG PROPISA („poseban zakon“) koji bi uređivao ovu problematiku.Zapitajmo se i konstatirajmo:

TKO ĆE BOLJE OD NAS SAMIH ZNATI KAKVU KVALITETU RAČUNOVODSTVENA PROFESIJA TREBA IMATI?

MORAMO SE SAMI POBRINUTI ZA DIGNITET OVE PREKRASNE PROFESIJE!


Cijelu zabilješku možete preuzeti s linka: Zabilješka.pdf


Podsjećamo ćlanove (stare i napose nove) koji nisu platili članarinu za 2015. godinu da to naprave. Članarina iznosi 100,00 kn. Uplatu možete izvršiti na IBAN: HR12 2330 0031 1000 3303 1. Pristupnica se nalazi na webu Udruge i može se poslati mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili faksirati na našu Udrugu, broj fakas: 319-459.

Predsjednica Udruge:

Prof. dr. sc. Branka Ramljak