RFD Split

Udruga računovođa i financijskih djelatnika Split

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

JAVNA RASPRAVA O KODEKSU ETIKE ZA PROFESIONALNE RAČUNOVOĐE

E-mail Ispis
Postovane kolegice i kolege,

u tijeku je JAVNA RASPRAVA o Kodeksu etike za profesionalne računovođe koji uspostavlja etičke zahtjeve za profesionalne računovođe. Primjena Kodeksa potiče se u svim zemljama i članicama IFAC-a (Međunarodno udruženje računovođa. Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika (HZRFD) je stalna članica IFAC-a, pa potiče primjenu visoko kvalitetnih profesionalnih standarda tamo gdje je profesionalna stručnost relevantna te potpomaže primjenu tih standarda u RH.
 

Primjena Kodeksa odnosi se na profesionalne računovođe, uključujući računovodstvo, reviziju, oporezivanje, menadžersko savjetovanje i usluge financijskog menadžmenta.

Kao relevantni dio Kodeksa za članove naše udruge ističe se: 
Dio A - Opća primjena IESBA-ovog Kodeksa (temeljna načela) i Dio C - Profesionalni računovođa u poduzeću (zaposlen ili angažiran, bilo kao rukovoditelj ili ne, u sektorima trgovine, industrije, uslužnim djelatnostima, javnoj praksi, obrazovanju, neprofitnim organizacijama, nadzornim organima ili profesionalnim tijelima, ili pak računovođa koji je unajmljen od tih tijela).
 
Početkom travnja održat ćemo Računovodstveni četvrtak na tu temu pa Vas pozivam da se uključite već sada sa prijedlozima i eventualnim primjedbama kako bi mogli Kodeks još više unaprijediti.

Dopise možete poslati na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

prof.dr.sc. Branka Ramljak, predsjednica Udruge